fitneshrani.com

Евтини хранителни добавки за мускулна маса

Хранителните добавки са популярен метод за увеличаване на резултатите от сериозно трениране с тежести. В съчетание с правилна хранителна тактика, някои хранителни добавки може да подобрят бързината на покачване на мускулна маса. Докато много добавки са прекалено скъпи и не са по джоба на средно статистическият спортист, някои от най-ефективните добавки, са и същевременно  най-евтини. Тези евтини хранителни добавки за изграждане на мускулите предлагат много ползи на спортиста.

evtini hranitelni dobavki Евтини хранителни добавки за мускулна маса

Протеин

Най-често използваната добавка за изграждане на мускули  е и един от най-скъпите. Протеин на прах обикновено е вторичен продукт от процеса на получаване на сирене. Най-често срещаният вид протеин на прах, суроватъчният протеин, е на разположение в големи количества за по-малко от  40 лв за килограм при търговците на дребно. Смесен с вода, мляко или плодов сок, това е сравнително вкусна напитка, която много силно наподобява млечен шейк.
Всеки сериозно занимаващ се с бодибилдинг или културизъм трябва да консумира минимум от 1,5 до 2 грама протеин на килограм телесно тегло. Вие няма да можете да си набавите това количество само от твърдата храна, която приемате. Допълване на хранителният режим  със суроватъчен протеин може да ви позволи да постигне тази цел.

Creatine

Най-изследваната хранителна добавка в историята е именно креатин, който може се намери във всички мускулни тъкани. Компонент на креатин фосфат, това е гориво за краткосрочни изблици на мускулната енергия. Допълване с креатин осигурява допълнителна краткосрочо гориво, коетоо прави възможно да вдигате по-големи тежести. Това може да доведе до повишаване на мускулната маса и сила. Освен това, тъй като creatine изпълва вътреклетъчното пространство вътре в мускулите, създава пълнота, често посочвана като “напомпване”. Това се случва, като отделните клетъчни стени са изпънати и изпълнени със синтезиран креатин. Това води до по-големи мускули.

Креатинът може да се намери в аптеките, диетичните магазини и специализираните магазини за хранителни добавки на цена от около 20 лв за 500 гр. Той е сред най-евтините хранителни добавки, както и като един от най-ефективните. Това е голяма сделка в индустрията често страдат с цени, по-малко от ефективни продукти.

Мляко

Марк Rippetoe (базиран в Тексас, САЩ треньор по силов трибой) препоръчва една хранителна добавка над всички останали за започване на силови тренировки. Пълномасленото мляко осигурява смес от протеини, мазнини и въглехидрати, които са идеално балансирани за растежа на човешките тъкани. Застъпник на “GOMAD” или “галон мляко на ден” програмата, Rippetoe предлага да започнете бавно, с чаша или две от пълномаслено мляко. В течение на две седмици, той предлага постепенно добавяне на повече мляко в ежедневието потребление, докато не се консумира цял ​​галон пълномаслено мляко всеки ден. Един галон е равен на 3,8 литра мляко. Една статия на GOMAD за уебсайт Stronglifts.com, озаглавен “GOMAD:  Качи 25 паунда за 25 дни” предполага, че поне в началото,  е възможно да се качва по половин килограм на ден по програмата.
Пълномасленото мляко, очевидно, е лесно достъпни в магазините за хранителни стоки. За по-малко от  7,00 лв (1 галон) на ден, може да имате най-ефективно изграждане на мускулна добавка.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай