fitneshrani.com

Хрущял от акула – ползи за здравето

Хрущяла от акула става все по – популярна хранителна добавка, заради своите почти чудодейни лечебни качества. Акулата  има хрущялен скелет, който е под формата на плътна съединителна тъкан. Този хрущял се изсушава и се превръща в  прах, от който  се създава  хранителна добавка. Хрущяла от акула е изключително богат на протеини, калций, колаген, сяра, и мукополизахариди. Ето и легендарните свойства на хрущяла от акула:

Помага в борбата срещу рака

Смята се, че хрущял от акула има някои вещества, които потискат растежа на нови кръвни клетки, които поддържат и насърчават  растежа на рака. По този начин, те  прекъсват  притока на кръв към раковите тумори, което води  до тяхното свиване, като по този начин се  защитава  здравата  околна  тъкан от увреждане.

Хрущял от акула може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Противовъзпалителни свойства

Хрущяла от акула помага да се намали възпалението и болката в ставите. Хората приемащи хрущял от акула, могат да се отърват от неприятните артритни проблеми, и отново да водят нормален начин на живот. Хрущяла от акула може да ограничи и преустанови  анормалния растеж на малки капилярите, които разрушават хрущяла  в ставите, вследствие на което се появяват болка и оток. Също така, хрущяла от акула лекува и други възпаления на тъкани и органи в цялото тяло.

Действа като имуностимулант

Тъй като хрущяла от  акула  е богат  на протеини и калций, може да се консумира, за да даде невероятен тласък на имунитета. Имунната система както знаете, е може би най – важната във вашето тяло, тъй като тя предотвратява различни инфекции и болести, включително и ракови. Хората които често боледуват от грипни вируси и настинки, могат да се възползват от приема на добавки с хрущял от акула.

Защита на храносмилателната система

Чревните стени са един от основните компоненти на храносмилателната система, които обаче минават през  постоянно износване, защото поемат почти  целия процес на храносмилане. Токсините  и свободните  радикали,  заедно с храната,  допринасят за тези  увреждания. Хрущяла от акула  помага в защитата, ремонта,  и възстановяването  на чревните стени за по-добро функциониране.

 Помага при лечение на глаукома

Глаукомата е сериозно заболяване, което засяга очите, и  може да доведе до загуба на зрението. Това увреждане се дължи главно на покачване на вътреочното налягане. Хрущяла от акула  предпазва очите чрез контролиране на нарастващия натиск в тях.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай