fitneshrani.com

Какви са ползите от витамин Б комплекс за стресът ?

Витамин Б комплекс

Има осем Б-комплекс витамини, които вероятно познавате. Изброени по отношение на храненето: B-1 или тиамин, B-2 или рибофлавин, Б-3 или ниацин, Б-5 или пантотенова киселина, B-6 или пиридоксин; B-7 или биотин, Б-9, фолиева киселина и B-12 кобаламин. Б витамините са разтворими във вода и се намират в протеиновите храни като месото, яйцата и рибата, както и в някои бобени култури, грах и зеленчуците. Често наричани “стресови витамини” Б комплекс витамините главно освобождават енергията от храната, изграждат тъканите в тялото, помагат за метаболитните процеси и произвежда червени кръвни клетки. Всеки от тях има уникални функции, но цялата работа се извършва, когато се приемат заедно.

VITAMIN B COMPLEX 2 Какви са ползите от витамин Б комплекс за стресът ?

Тиамин

Тиаминът може да намали стреса чрез укрепване на имунната система и осигуряване на по-висока толерантност към стресови ситуации. Тялото се нуждае от тиамин за производството на аденозин трифосфат или ATP, който е необходим за енергията от всяка клетка в тялото.

Биотин, фолиева киселина и Кобаламин

Биотинът е уникален, тъй като преди всичко се произвежда от бактериите в червата, но също се получава в малки количества от храните. Неговата основна функция е в укрепването на косата и ноктите, както и предварителни данни показват, че може да помогне с контрол на кръвната захар и периферна невропатия или увреждането на нервите на долната част на краката и стъпалата.

Фолиевата киселина помага за производството на червените кръвни клетки и ДНК, генетичния материал на организма. Тя помага в изграждането и функционирането на клетките. Добавянето на фолиева киселина при бременните жени помага за предотвратяване на вродения дефект на спина бифида. Ниските нива на фолиевата киселина са свързани с шийката на матката и рака на дебелото черво.

Витамин Б12 работи в тясно сътрудничество с фолиевата киселина за производството на червените кръвни клетки и играе роля в поддържането на централната нервна система.

Има отношения между психологическото функциониране и добавянето на витамин Б комплекс. Той значително подобрява рейтингите на настроението в сравнение с плацебото.

vitamin b 50 Какви са ползите от витамин Б комплекс за стресът ?

Кликнете на снимката за да купите Витамин Б комплекс

Заключение

Съветваме да не приемате само един витамин, за да не се получава излишък, а и така може да се появи дисбаланс. Точно поради това обикновено се препоръчва витамин Б комплекс. Някои от витамините от Б групата могат да допринесат за намаляването на стреса, повече отколкото другите защото те работят най-добре заедно и са посочени като “стресови редуктори.” Някои лекарства могат да взаимодействат с усвояването на витамините или да имат нежелани взаимодействия, така че се консултирайте с Вашия лекар за хранителните добавки. Липсата на витамин Б е рядкост, но прекомерната употреба на алкохол може да замени здравото консумиране на храна и да се блокира усвояването на Б витамините.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 2,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай