fitneshrani.com

Колаген

Какво е Колаген?

Колагенът естествено се състои от 15% глюкозамин и 15 % хондроитин сулфат  – две вещества, известни с техните полезни противовъзпалителни свойства. Той функционира като хрущяло-защитен агент и защитава хрущяла и синовалната течност срещу влошаване – за това се смята, че може да донесе истинско облекчение от болката чрез директна борба срещу стареенето на тъканите и артрит чрез подпомагане на нормален ремонт на ставните връзки, сухожилията, ставите и костите и същевременно подобряване на съединителната тъкан на кожата.

collagen Колаген

колаген

Като цяло тялото не може да си набави колаген само от храната, то трябва да го направи. Чрез прием на колаген (не от храната) тялото само повишава собственото си производство на колаген, както с това на по-млад човек. С приемането на капсули колаген, за да се стимулира синтеза на колаген, цялото ти тяло се подмладява.
Harvard Medical School е направило  проучване за ефектите на пероралното приложение на колаген за намаляване на възпалението и облекчаване на болката. Доказва  се по безспорен начин, че почти 90% от тези, които участват в изследването имат забележителни резултати, което променя начина на живот за мнозина.

Колагенът може да намали окислителното увреждане на ставите и да се стимулира намаляване на болката, чувствителността и подуването. Колагенът също така естествено  стабилизира имунната система на организма и спомага за неутрализиране на производството на необичайни молекулярни структури, за които се знае, че са едни от основните причини на ставни болки  и скованост, особено при пациенти с ревматоиден артрит.

По време на първите няколко часа от сън, отиваме в това, което се нарича Алфа сън – фаза на мозъка от цикъла на сън. По време на този цикъл, хипофизната жлеза в мозъка (жизненоважна част от ендокринната система) освобождава човешки растежен хормон в кръвния поток и тялото преминава в подмладителен, ремонтен и възстановителен режим (колагенът е съществена част от синтеза на протеини).

Когато HGH ( човешкият растежен хормон)  и колагенът са на разположение, организмът може да синтезира всички протеини, които се нуждае и да започне да  ремонтира и обновява тялото със съществени  и по-малко съществени ремонти и подновяване като:  възстановяването на кожата, укрепване на сухожилията, хрущялите и костите, нормализиране на имунната система. С други думи, тялото започва да се опитаме и да направим всички неща, че се проведе, когато бяхме млади и нарастващ човек.

Колаген е основният изграждащ елемент  на тялото ви. Той е необходим за създаването на кожа, мускули, кости и хрущяли. В един момент, обикновено в края на двадесетте години, тялото ви вече няма да  произвежда колаген, необходим за поддръжката, и се наблюдава бавен и стабилен спад в производството му. Чрез приемането на колаген като хранителна добавка – ние променяме това.

Без достатъчно колаген вашата кожа и тяло се състаряват, независимо от вашата възраст! Вашето тяло не може да си набави колаген от храната, тялото трябва да го създаде. С помощта на приема на колаген на капсули,  се стимулира синтеза на колаген,  цялото ти тяло се подмладява външно и вътрешно.

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай