fitneshrani.com

Л-Глутатион за здраве

Л-глутатион е мощен антиоксидант, който вашето тяло произвежда само, но понякога се наляга неговия допълнителен прием. Л-глутатиона непрекъснато се изтъква като незаменим агент в борбата срещу стареенето през последните години. Въпреки че някои от тези твърдения  може да се считат за  малко прекалени, л-глутатион безспорно има свойства, които изглежда,  са полезни за поддържане на тялото младо. Освен че забавя процесите на стареене, л-глутатион  също детоксикира черния дроб и премахва тежките метали от организма.

l glutatione 1 Л Глутатион за здраве

Анти ейджинг ефект

Всички сте чували са свободните радикали – отпадъчни продукти от различните метаболитни процеси. Л- глутатион е наречен “майстор антиоксидант.” Това е  самата истина, и като мощен  антиоксидант , л-глутатион предпазва от окислително увреждане, което може  да причини преждевременно стареене. Освен това, л-глутатион помага за регулиране на имунните клетки, което пък предпазва от редица болести.

Детоксикация на  черния дроб

Л-глутатион  играе важна роля в детоксикацията  на черния дроб. Черният дроб  се детоксикира в две фази, а според учените  л-глутатион има неутрализиращо действие във втората фаза. Понякога добавките с л-глутатион не се абсорбират много добре. В такъв случай се препоръчва комбинирането им с  витамини В6, С, Е и селен, които  допълнително  подобряват  производството на глутатион, а следователно повишават ефективността на самата добавка.

Премахване на  тежките метали

Друг начин по който л- глутатион помага за  детоксикация на тялото, освен прочистване на черния дроб, е чрез премахване на тежките  метали от тялото, какъвто е например  живака. Л- глутатион отдава своята сярна  молекула на живака, като по този начин го  хелира, и след това го  “изпраща“  в жлъчката за екскреция. Тежки метали са свързани с проблеми в нервната, стомашно-чревни и половата система, а допълнителния прием на л-глутатион може да предпази от това.

Купи Л-Глутатион тук - http://www.fitneshrani.com/l-glutathione/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай