fitneshrani.com

Ползи от Глутамин за трениращите

Глутаминът е  аминокиселина съхраняваща се  в мускулите, а също и най-разпространената  аминокиселина  в организма. Той се освобождава в кръвта, когато тялото е в процес на стрес или физическо натоварване. В кръвта, глутамин помага на имунната система да се справя  с интензивния  стрес, което е много важно. Затова, не бива да се допуска недостиг на глутамин в тялото. Глутаминът е необходим и за възстановяването и растежа  на мускулите след тренировка, поради което е препоръчителен допълнителният му прием от спортистите.  Глутамин може да си набавите  от добавки в прахообразна форма и под формата на капсули.

Глутамин за мускулен растеж  и издръжливост

glutamin efect Ползи от Глутамин за трениращите

Глутамин за правилно  възстановяване

Интензивните тренировки натоварват   мускулите, а  глутамина  насърчава  мускулния  растеж. Въпреки това, тъй  като глутамина се изчерпва от  мускулите по време на упражнения, то  той трябва да бъде постоянно презареждан. Тренировката е по – ефективна, ако преди нея приемате глутамин, но аминокиселината е необходима и след тренировката, тъй като има способността да предпазва от мускулно разрушаване и травми. Глутамина  следователно, предотвратява  загубата  на мускулна тъкан, насърчава ремонта  и бързото  възстановяване след екстремни упражнения чрез насърчаване на нов мускулен растеж.

Глутамин за имунната система

Интензивните тренировки причиняват намаляване на нивото на антиоксидантите в тялото и увеличават  това на  свободните радикали. Това  води до повишен риск от инфекции при спортистите. Чрез приема на добавки с глутамин, това може да бъде предотвратено. Глутаминът движи другите аминокиселини в мускулните клетки за насърчаване на възстановяването. Също така е важен за  белите  кръвни клетки, и  е компонента на глутатиона, и двете от които са важна част на  имунната система.

Глутамин продукти може да закупите от тук - http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/aminokiselini/glutamin/

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай