fitneshrani.com

Цинк

Цинк

 

Какво е Цинк? И откъде идва?

 

zinc 156x300 Цинк

цинк

 

 

Цинк е класифициран като основен минерал, и с право. Много храни, богати на микроелементи съдържат цинк, включително мляко, стриди, червено месо, спанак, орехи, овес и фасул.

 

Какво прави Цинк? И какви научни изследвания дават показания в подкрепа на това?

 

Цинкът допринася доста за тялото. На първо място, той е от решаващо значение за здравето, тъй като укрепва имунната система. Също така е важен за клетъчното деление, растежа и възстановяването на клетките.

Цинк играе важна роля за детоксикацията на алкохол в черния дроб, помага в храносмилането, както и увеличава производството на протеин.

На второ място, той участва в над 200 ензимни реакции, както и помощ на тялото в действията на няколко хормони, като хормона на растежа- тестостерон, инсулина и естрогена. Той също така поддържа нормалните нива на холестерола в кръвта в тялото. Недостатъчното снабдяване на тялото с цинк може да увреди половите хормони и да доведе до мускулна атрофия, защото синтеза на протеини няма да бъде оптимизиран в тялото ви (според изследванията при плъхове). Последните проучвания показват, че хората, които работят, и тренират, е по-вероятно да са в Цинков дефицит и, следователно, се нуждаят от повече цинк.

 

Кой има нужда от Цинк? И кои са някои симптоми на дефицит?

В търсене на огромна и чиста мускулна маса, културистите често се оповават на различни известни хранителни добавки. Имена като HMB, креатин монохидрат, L-глутамин и аминоркиселини, са първите, които идват на ум. Въпреки това, няколко хранителни добавки са показали, че постигат резултати, които не са били широко рекламирани. Цинкът е една от тях. Много експерти казват, че дефицитът на цинк е широк разпространен. Уверете се ,че получавате достатъчно цинк, за да гарантирате сигурен и уравновесен растеж на мускулите. Културистите, най-вече се нуждаят от цинк! Тъй като много от тях не получават достатъчно цинк в хранителния си режим, това означава също, че имунната им система няма да бъде толкова силна! Недостатъците също ще доведат до бавно заздравяване на рани, заради ролята на цинка в областта на клетъчния ремонт. Уверете се, че получават достатъчно цинк! От друга страна, добавянето с този минерал води до увеличено производство на хормона тестостерон в организма. Добри новини! Хората с дефицит от цинк могат да повишат техните нива и ще имаа голяма полза от добавката!

 

Колко Цинк трябва да се приема ? И има ли някакви странични ефекти?

Препоръчителната доза е 15 мг / дневно за мъжете и 12 мг / ден за жени. Изследванията показват, че допълването с този минерал благоприятства за тялото и културизма. Приемането на твърде много цинк (25-100 мг / ден) може да доведе до липсата на усвояване на другите минерали като желязо и мед. Така че, придържайте се към препоръките и ще бъде добре за стремежа ви за по-голямо и по-здравословни тяло!

Препоръчваните марки за Цинк от мен са:

Natures Bounty  Calcium Magnesium Zinc

 

Scitec Zinc

Biotech Calcium Zinc Magnesium

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай