fitneshrani.com

Ползи от приема на мултивитамини

Мултивитамини съдържат основни хранителни вещества, предназначени да допълнят вашата диета. Ако си млад, здрав и се храните с  добре балансирана храна, най-вероятно не се нуждаете от допълнителни витамини и минерали. Въпреки това, напредването на възрастта и някои заболявания могат  да наложат  допълнителен прием на добавка с мултивитамини. Каякви са ползите от тези добавки?

multivitamini polzi Ползи от приема на мултивитамини

Повишаване  на имунитета

Допълнителния прием на  мултивитамини, може да подобри функцията на имунната система във всички възрасти. Това важи особено за хората подложени на ежедневен стрес, за спортуващите хора, и за тези спазващи диети. Приемайки мултивитамини, Вие ще сте по – устойчиви към вируси и инфекции, а дори и да боледувате, ще се възстановявате по – бързо.

Повишаване на енергийните нива

Мултивитаминните добавки се препоръчват,   за повишаване нивото на енергия в организма. Имате нужда от мултивитамини, за да може клетките Ви да произвеждат енергия от глюкозата постъпваща с храната. Мултивитаминните формули, съдържат витамини от група В, които работят именно за осигуряване на достатъчно енергия за тялото.  Шокиращо е, но около 90% от хората не получават достатъчно от тези витамини с храната..

Предотвратяване загубата  на зрението

Допълнителния прием на мултивитамини, особено с напредване на възрастта, може да намали риска от появата на макулна дегенерация, която се определя като основната причина за слепота в напреднала възраст. Приемайки  мултивитамини, съдържащи витамини С и Е, бета-каротин, цинк и мед, могат да  сведат до минимум загубата на зрение, при пациенти с ранна дегенерация на макулата.

Балансиране на храненето

Мултивитамините са подходящи  за хора, които не получават адекватно количество хранителни вещества чрез храната. Тази група включва хората с лоши хранителни навици, влошено здравословно състояние, или употребяващи медикаменти, които влияят на усвояването на хранителни вещества чрез храната. Напредването на възрастта, също  забавя усвояването на витамини и минерали. Лекарите често препоръчват на хората над 60-годишна възраст, да  допълнят диетата си с ежедневен прием на  мултивитамини.

Голям избор от мултивитамини тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/multivitamini/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай