fitneshrani.com

Стрес – борба срещу стреса

stress 300x220 Стрес   борба срещу стреса

стрес

Чувствате ли се претоварени и стресирани? На всеки се случва понякога.

Четиридесет и три процента от възрастните, които страдат от неблагоприятни последици за здравето и страдат от различни болести, всички те са причинени от стреса.

Стресът също води до около един милион служители да отсъстват от даден работен ден, и е отговорен за почти 50 % от работниците да „прегарят” на работа и да не могат да изпълняват своите служебни задължения.

Достатъчно лоши новини, нека погледнем и към добрите новини. Има различни техники за управление на стреса, които могат лесно да бъдат включени в най-натоварените ежедневия.

Тук за вас са 12 облекчаващи стреса избора. Дайте им шанс няколко седмици, и да направим тези 12 избора вашите здравословни навици за облекчаване на стреса.

[1. ]
Стречинг за няколко минути може да облекчи мускулното напрежение от стрес.

Наклонете дясното ухо към дясната си плешка, като разпънете добре врата си. След това погледнете надолу, отпуснете брадичката към гърдите. Бавно завъртете главата надясно, после наляво, като повторете това няколко пъти.

Опитайте да включите няколко кръгчета с рамо. Това е толкова просто и когато се извършва няколко пъти на ден, обхвата си на движение ще се увеличи и ще бъдете по-спокойни.

[2. ]
Масаж.

Посъветвайте се с вашият масажист да използва успокояващи етерични масла като лавандула или лайка. Купете от маслото, и когато в даден момент се чувствате стресирани, сложете няколко капки на кърпичка и вдишайте дълбоко в нея. Само с едно вдишване на етеричните масла може да се отпуснете, дори и да не получавате масаж!

[3. ]
Смейте се.

Смехът действително променя химията на тялото, дава тласък на нашата имунна система и се чувствате чудесно. Винаги, когато е възможно, опитайте се да се усмихвате и хората около вас ще се чувстват добре дошли във вашето присъствие. Вие имате право да изберете Вашето настроение. Ако сте смели, можете да намерите някое скрито място и да се посмеете за минута или две.

Споделете шега или момент, който те кара да се смееш, с някой приятел или колега. Чувствайки се малко смешно на моменти е добре!

[4. ]
Говорете на себе си

Затворете очи и повтаряте каквито и да е фрази , от които имате нужда, като например “Аз съм спокоен” или “Аз съм отпуснат и ми е приятно и спокойно? Може би трябва да си казваш: “Аз съм обичан.” (Не забравяйте, че винаги имате право да избирате своите действия и реакции). Просто го опитате.

[5. ]
Отидете на разходка по плажа, в планината или около вашия квартал.

Само 20 до 30 минути разходка на ден може да направи чудеса, както физически, така и психически. Ако имате куче, може да ги носите със себе си и да се възхищавате на страстта си към чист въздух и живот.

stress1 300x225 Стрес   борба срещу стреса

[6. ]
Украсете. Вкарайте природата в дома ви.

Украсете дома си с декор вдъхновен от природата, за да ви помогне да се отпуснете и да успокоите душата.

[7. ]
Хоби. Намерете си приятно хоби.

Независимо дали това е живопис, свирене на музикален инструмент, плетиво, или лов и риболов. Изберете нещо, което ще ви накара да се успокоите и да се насладите на момента.

[8. ]
Опитайте с тай чи, медитация, или молитва.

Дори нещо толкова просто като четиво за 10 мин. преди лягане ще донесе “път” в живота си. Докато заспивате, или попаднете в трафик, докато шофирате, припомнете си няколко от красивите моменти от живота ви-

[9. ]
Прегърнете вашата приятел/ка.

Животът изглежда няма да подмине никому, но днес, отделете малко време, за хората около вас и им покажете, колко означават те за вас.

[10. ]
Ab топките са чудесен заместител на вашият вдървяващ гърба офисен стол.

Вашите основни мускули ще получите голямо събуждане по телефона, благодарение на Ab топките.

[11. ]
Дишането е живот!

Можем да живеем седмици без храна, дни без вода, но само минути без кислород.. Седнете себе си, и поемете бавно дълбоко въздух през носа, като се концентрирате върху изпълването на белите дробове, от горе до долу.

Задръжте въздуха за момент и след това бавно издишайте през устните си. Дишайте дълбоко 4-5 пъти, по няколко пъти на ден.

[12. ]
Слушайте успокояваща музика.

Може и да обичате рокендрол, хип-хоп или хаус музика, но тези стилове са по-склонни да ви мотивират и да ви въбудят, отколкото да ви успокоят. Използвайте вашето сетиво – Слуха, за да се отпуснете. Опитайте The best of Sade.

Не забравяйте, че ние винаги разполагаме с правомощията и отговорността да изберем начина, по който се чувстваме за това и реагира, събития и ситуации, които се случват в живота ни. Това е нашият единствен живот, ние сме сигурни в това, така че е добре да бъдете добър със себе си, никой не може да го направи по-добре от вас!

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай