fitneshrani.com

Защо да тренирате захвата си?

Готови ли сте? Може би ще ви убедим да добавите 10-20 минути за трениране на захвата в сегашната ви програма. Ето няколко съвета за това как да подобрите захвата си:

1. Махнете фитилите!

Твърде, твърде много хора, които тренират във фитнеса използват ленти за китките, за да подкрепят захвата си. Те твърдят, че захвата им поддава на много издърпващи упражнения, като мъртва тяга.

steve Защо да тренирате захвата си?

2. По-добри повторения – по-добро мускулно съкращение

Това се основава на действителна наука. При тестовете, направени преди известно време щангисти бяха карани да стискат здраво, докато правят серии.
Когато ни се представи това, ние започнахме да правим различни опити. Накарахме бодибилдерите да направят серия с нормален хват (без палец е идеално) на лежанка. След това една серия с много лек хват, с който едвам се задържа лоста. Накрая една серия със много здраво стискане на лоста със всички части на ръцете – пръсти, длан, китка и да е трудно през цялото време.
Лесно ли е? Ад е! Предмишниците горят. Но ето го нещото, което и преди, е доказано от научните тестове – повече мускулни влакна са активирани! Това значи, че с максимално тегло ( 1 повторение макс) добавяте 5% тежест отгоре, което значи, че повече мускулни влакна ще бъдат използвани и възстановяването им ще доведе до по-голям растеж.
Прочетете предишната част много добре – здравото стискане на лоста ще ви спечели мускулна маса. Но това е трудна работа – тренирането на захвата, значи, че може да стискате лоста по-усилено без да се изморявате твърде бързо.

squeeze Защо да тренирате захвата си?

3. Направете огромни предмишници

Освен ако мястото, където живеете е слънчево през цялата година реалността ще бъде, че в един период от годината, ще сте в тениски и предмишницата ще бъде единственият ви мускул за показ. Разбира се, можете да изпълните ризата добре, но не може действително да се види нещо различно от формата. Е разбира се, може да изпълвате добре тениската си с тялото, но предмишницата пак е единственото, което ще се вижда на голо.

4. Повече сила – по-добра контракция на мускулите

Принципът е същия като при точка 2.

5. Ден за ден

Дали ще е отвертка или кормилото на колелото, всяка дейност, извън залата, която натоварва предмишницата ви, ще подобри захвата ви. Така ще имате необходимата сила за да извършвате високо интензивните упражнения без да се уморявате прекалено бързо.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай